Enstitümüz Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği değişmiş ve 5 Haziran 2023 tarih ve 32212 sayılı resmi gazetede yayınlanmıştır.
Doktora/sanatta yeterlik tez savunma sınavı öncesi yayın şartı azami doktora/sanatta yeterlik süresinin son yarıyılındaki öğrencilere uygulanmaz.
DOKTORA
Doktora Tez Savunma Sınavı Öncesi
Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği
43/2 Doktora tezinin savunulmak üzere tez danışmanına görüş için sunulmasından önce öğrencinin, doktora tez çalışmasıyla ilgili anabilim dalı başkanlığının onayladığı aşağıdaki koşullardan en az birini sağlamış olması gerekir:
- Mühendislik Temel Alanı ile Biyoloji, Fizik ve Kimya bilim alanlarında bulunan öğrencilerin doktora tezinden üretilmiş SCI, SCI-Expanded, SSCI veya AHCI kapsamındaki dergilerde yayımlanmış veya yayımlanmak üzere kabul edilmiş veya hakem değerlendirme sürecinde olan en az bir adet özgün araştırma makalesi, diğer alanlarda bulunan öğrencilerin ise SCI, SCI-Expanded, SSCI, ESCI, AHCI, Scopus veya TR-Dizin kapsamındaki dergilerde yayımlanmış veya yayımlanmak üzere kabul edilmiş veya hakem değerlendirme sürecinde olan en az bir adet özgün araştırma makalesi olması.
- Doktora teziyle ilişkili patent veya faydalı model başvurusu yapmış olması ya da tasarım tescili almış olması.
SANATTA YETERLİK
Sanatta Yeterlik Çalışmasının Sonuçlanması Öncesi
Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği
53/2 Sanatta yeterlik tezini/eserini savunma öncesinde öğrencinin, tezinden/eserinden ilgili anasanat dalı başkanlığının onayladığı aşağıdaki koşullardan en az birini sağlamış olması gerekir.
- Mimarlık, tasarım ve sanat alanında eserleri ile fuar, sergi, çalıştay, uygulama, gösterim, sempozyum, bienal veya trienal etkinliklerine katılmış olması.
- Sanatta yeterlik tezinden/eserinden üretilmiş SCI, SCI-Expanded, SSCI, ESCI, AHCI, Scopus veya TR-Dizin kapsamındaki dergilerde yayımlanmış veya yayımlanmak üzere kabul edilmiş ya da hakem değerlendirme sürecinde olan en az bir adet özgün araştırma makalesi olması.
- Sanatta yeterlik teziyle/eseriyle ilişkili patent veya faydalı model başvurusu yapmış olması ya da tasarım tescili almış olması.

