(ÖNEMLİ) 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkı Payları ve Öğrenim Ücretleri Hak.

2 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazete yayımlanan “2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karar” çerçevesinde lisansüstü örgün öğretim programlarında normal öğrenim süresini aşan öğrencilerin öğrenci katkısı yıllık 1.115,00 TL olarak belirlenmiştir. Yurt dışından öğrenci kabul kontenjanları dahilinde kayıt yaptıran yabancı uyruklu öğrenciler için öğrenci katkısı Üniversitemiz Yönetim Kurulu Kararı ile yıllık 13.800,00 TL olarak belirlenmiştir.

Öğrenci katkı payı ücreti her iki dönemin kayıt yenileme haftalarında yıllık katkı tutarının yarısı olacak şekilde internet sitemizde ilan edilen yöntem/yöntemlerle ödenir.

Yurtdışından öğrenci kabul kontenjanları dahilinde kayıt yaptıracak öğrencilerden ailesi ve kendisi Türkiye'de ikamet izni almış olanlardan; aynı aileye mensup birden fazla öğrencinin devlet yükseköğretim kurumlarında eğitimine devam etmesi durumunda bu öğrenciler için belirlenen öğrenim ücretlerine %25 oranında indirim uygulanacaktır. Bu durumdaki öğrencilerin ikamet izni ve aile mensubu öğrenciye ait öğrenci belgesi ile birlikte Enstitümüz Öğrenci İşleri Birimine kayıt yenileme haftalarında öğrenim ücretlerini ödemeden önce müracaat etmeleri gerekmektedir.